• 622766949

Xocolata negra a la dieta

La xocolata negre a la dieta

Desmuntant  mites sobre la xocolata negra

En aquest article parlarem de què és la xocolata negra i com adaptar-la a la nostra dieta.

La xocolata negra no és sinònim de xocolata sense sucre. Ja sé que molts/es penseu que per ser negre podeu menjar-me més quantitat i no us engreixareu tan ràpid …. Però recordeu, que té moltes calories i molt de greix (mantega de cacau).

Hi ha diferents tipus de xocolata negra i per tant haurem de veure el % de cacau que porten en la seva composició llegint les etiquetes del producte. És preferible consumir els que continguin entre un 75 i 99% de cacau. D’aquesta manera la quantitat de sucre que porta l’aliment està bastant més reduïda. Ho dic perquè també hi ha xocolates negres que tenen només un 45 o 55% de cacau i per tant la resta és sucre.

També desmuntarem alguns dels molts mites que hi ha sobre la xocolata.

Mites com per exemple:

Antidepressiu → Conté triptòfan i feniletilamina però no hi ha evidència científica que tingui un efecte antidepressiu, a causa d’això la Europan Food Safety Autorithy (EFSA) no garanteix que sigui cert.

No engreixa → La xocolata té gran quantitat de greix i calories, per tant cal menjar-la amb mesura. Es pot prendre una o dues preses al dia sempre i quan el  % del cacau  es trobi entre 75 – 99%, ja que conté menys sucres i la concentració de nutrients i antioxidants és més gran.

Afrodisíac i crea adició → No existeix evidència científica que sigui afrodisíac ni tampoc adictiu.

La xocolata negra no és sinònim de xocolata sense sucre

Propietats nutricionals sobre la xocolata negra

Quan parlem de les seves propietats i els seus beneficis per a la nostra salut, ens estem referint al cacau la pols que té aquest xocolata.

– Augmenta les secrecions de la serotonina, per tant ens dóna satisfacció i plaer al menjar-lo.

– Ens dóna energia

– Estimulador del sistema nerviós central gràcies a la cafeïna i teobromina que conté.

– És ric en potassi i magnesi, ajuda a prevenir rampes musculars.

– Conté Fitoesterols vegetals que poden ajudar a regular el colesterol LDL

– Ajuda a prevenir el deteriorament cognitiu

– Millora la memòria

 

Com introduir-la a la dieta

Tant en una alimentació infantil com en una d’adulta la xocolata del 75% a 99% de cacau pot formar part perfectament en una alimentació saludable.

Us  posaré alguns exemples:

– Menjar una presa després de dinar o sopar

– Bol de llet desnatada o semidesnatada o beguda vegetal sense sucres afegits amb flocs de blat de moro (sense sucres afegits), trossets de plàtan i xocolata ratllada per sobre.

– Pa amb xocolata

– Llet o beguda vegetal sense sucre afegit + cacau en pols, edulcorant i batre-ho a la batedora i que estigui ben escumós!

– Galetes fetes a casa amb civada, poma i cacau

https://gastronomiaycia.republica.com/2014/02/13/galletas-de-manzana-avena-y-chocolate/

 

Que et recomanem

Si vols gaudir de tots els seus beneficis tria la que tingui més cacau.

Recorda que si la prens amb mesura ( una o dos preses al dia ), entra perfectament en una dieta equilibrada.

Ayúdame a difundirlo

Author: Marta Abardia

Soy Nutricionista – Dietista en Barcelona. Tengo 19 años de experiencia como profesional. Pienso que mi trabajo no es sólo calcular una dieta o saber que contienen los alimentos. Mi labor es transmitir y acompañar a mis pacientes para conseguir un cambio de hábitos alimentarios.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*