• 622766949

Colesterol Alt. Perills i com evitar-ho

peligros del colesterol alto

Què vol dir tenir el colesterol alt?

En aquest post us vull  explicar què és el colesterol, els seus perills i com evitar-los. El colesterol és un tipus de greix (lípid) que és necessari per al bon funcionament del nostre organisme. La major part del colesterol es crea en el nostre fetge i una petita part prové de la nostra alimentació.

Quan els resultats de les nostres analítiques sanguínies presenten nivells alts de colesterol (LDL) ” es anomenat sovint com a colesterol dolent”. Pot augmentar la probabilitat que s’acumulin dipòsits de greix a les artèries, podent-les taponar i patir una malaltia cardíaca o un ictus entre d’altres patologies.


arterioscleroris

Causes

  • Hàbits alimentaris no gaire saludables
  • Tenir sobrepès o obesitat
  • Manca d’exercici
  • Algunes malalties també poden provocar nivells alts com serien, l’hipotiroïdisme, diabetis, síndrome ovàric poliquístic, etc ..
  • Alguns medicaments també pot elevar el colesterol
  • Herència familiar

La major part del colesterol es crea en el nostre fetge i una petita part prové de la nostra alimentació

Dieta per ajudar-nos a controlar-lo

S’hauria de fer una dieta pautada per un/a profesional de la salut com es un Dietista – Nutricionista. El colesterol es troba només en el món animal.

A continuación, vaig a donar-vos una llista d’aliments que són perjudicials si tens el colesterol elevat (LDL).

Aliments perjudicials per el colesterol

  • Donut, croissant, pastisseria, xocolata amb llet, crema, flam, magdalenes
  • Formatge gruyère, llet sencera, iogurts naturals (millor si els consumeixes desnatats) o de soja, i també eliminaríem la mantega i margarina.
  • Xai, paté, vísceres,
  • Gallina, ànec, gall dindi, pollastre: tenen colesterol però si es cuinen sense la pell perden més de la meitat, llavors seran aptes per consumir.
  • Llagostins i gambes: només es concentra al cap.
  • Embotits tipus fuet, xoriço, mortadel·la, sobrassada, botifarra negra.

Aliments beneficiosos per el colesterol

  • Fibra (present en cereals integrals, en la pell de les fruites, en verdures, en llavors …)
  • Llegums (llenties, cigrons, mongetes, soja, faves)
  • Fruits secs (nous, ametlles, avellanes, pistatxos)
  • Peix blau (sardines, salmó, tonyina, verat, seitó, etc.)
  • Alvocat.

Aclariment amb els ous i el colesterol

Els ous van tenir molt mala fama en relació amb el colesterol. Però els darrers estudis científics revelen que el fet de consumir ous no està relacionat amb un augment del colesterol sanguini.

És cert que els ous contenen colesterol però també tenes més greixos insaturats (beneficiosos) que saturats. I a més, li hem de sumar que és ric en fosfolípids, aquests interfereixen en l’absorció del colesterol procedent de l’ou. Per això no s’augmenten els nivells de colesterol en sang.

 

Com podem ajudar-te

Si tens uns nivells alts de colesterol (LDL) “el dolent” i no saps com poder fer una dieta més equilibrada a les teves necessitats, només has de contactar amb nosaltres i t’ajudarem a rebaixar-lo i a donar-te bones opcions i hàbits alimentaris que siguin beneficiosos per a la teva salut.

Ayúdame a difundirlo

Author: Marta Abardia

Soy Nutricionista – Dietista en Barcelona. Tengo 19 años de experiencia como profesional. Pienso que mi trabajo no es sólo calcular una dieta o saber que contienen los alimentos. Mi labor es transmitir y acompañar a mis pacientes para conseguir un cambio de hábitos alimentarios.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*