• 622766949

La importància de fer una dieta equilibrada

dieta equilibrada

Una dieta sana no consisteix en eliminar uns aliments per altres, ja que els nutrients no estan en la mateixa quantitat, per això és molt important fer una dieta equilibrada i variada, ja que si sempre mengem els mateixos aliments podríem tenir deficiències de vitamines, minerals, etc … en el nostre organisme.

Com aconseguir menjar de forma saludable

Els aliments de temporada ens ajuden a menjar de forma saludable, ja que podem aprofitar millor els seus nutrients. En una dieta equilibrada hauríem de consumir verdures, amanides i fruites cada dia.

Pel que fa a les proteïnes, hem de menjar tant el peix blanc ( lluç, bacallà, llenguado etc…), com el peix blau pel sue aport en omega 3 (sardines, salmó, verat ) i marisc.

Quan mengem la carn és millor que sigui la blanca (conill, gall d’indi, pollastre) que la vermella ja (bou,porc, xai, etc …) pel seu menor contingut en greix.

Una dieta equilibrada ens proporcionarà tots els nutrients necessaris per tenir una bona salut i prevenir malalties com la diabetis, el colesterol, els accidents cardiovasculars, etc

Fins fa relativament poc estava desaconsellat  menjar massa ous, però els últims estudis afirmen que podríem consumir un cada dia, per exemple es podria menjar en truita, bullit o passat per aigua. En el cas que no voguem ingerir tant greix, podem menjar 4 rovells a la setmana i la resta de dies només les clares, que de per si soles són un bon aport de proteïnes.

Si no tenim colesterol, no seria necessari que els làctics i derivats fossin desnatats.

Quan consumim cereals com l’arròs, la pasta, pa, etc … millor que siguin integrals que refinats ja que el seu efecte serà més saciant i a més ens aportaran més vitamines.

Les llegums, les grans oblidades, tenen un paper importantíssim a la nostra dieta equilibrada i s’han de menjar unes 3 vegades per setmana. Aquestes són riques en proteïnes, hidrats de carboni i fibra.

Si fem referència a les greixos, el millor és l’oli d’oliva verge extra i tot el que són fruits secs i les llavors.

La millor beguda és l’aigua, tot el que siguin refrescs,  deixa’ls per dies esporàdics i que siguin sense sucre. El mateix passaria amb els sucs envasats. Et surt més a compte menjar una peça de fruita, ja que et saciarà més pel fet de mastegar i consumir tota la seva fibra i vitamines.

Consells per no caure en temptacions

– No et saltis cap àpat, ja que més tard tindràs gana i et menjaràs el primer que vegis.

– Consumeix  aliments rics en fibra, aquests et saciaran més.

– Planifica la teva compra i el teu menú setmanal.

– Quan compris no vagis amb l’estómac buit.

– Si et ve de gust el dolç, menja una o dues preses de xocolata negre del 75% o superior.

– Busca alternatives saludables, si et ve de gust una bossa de patates fregides, el meu consell seria que te les fessis a casa al forn o al microones. Per exemple, utilitza una mandolina per tallar les patates i els hi poses les espècies i poc oli. Una altra opció és fer xips de verdures com el carbassó, la pastanaga, la remolatxa. etc.

A on buscar ajuda per una dieta equilibrada

Quan ja fa anys que estem acostumats a uns hàbits alimentaris determinats, i els volem canviar  i realitzar una dieta més equilibrada ens trobem amb dificultats, dubtes i rutines que ens poden fer difícil d’alimentar-nos de manera sana. En aquests casos, un dietista – nutricionista pot ser una gran ajuda per aconseguir els nostres objectius de forma més senzilla.

Si vols planificar una dieta equilibrada i, per tant, aconseguir uns bons hàbits alimentaris, us recomanem que ens demaneu hora i us ajudarem.

Ayúdame a difundirlo

Author: Marta Abardia

Soy Nutricionista – Dietista en Barcelona. Tengo 19 años de experiencia como profesional. Pienso que mi trabajo no es sólo calcular una dieta o saber que contienen los alimentos. Mi labor es transmitir y acompañar a mis pacientes para conseguir un cambio de hábitos alimentarios.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*