• 622766949

Consells per aprimar a l’Hivern

Aprimar a l'hivern

En aquest article m’agradaria donar-vos uns consells de com podeu aconseguir-ho.

Al fer més fred notareu que teniu més gana, això és completament normal. El nostre organisme consumeix més calories (d’aquí que tinguem més gana), per generar calor i mantenir-nos a una temperatura correcta per suportar el fred.

Dieta saludable per perdre pes a l’Hivern

Recorda que per a aprimar en aquesta Estació de l’any, s’ha de fer una dieta saludable i comptar amb aquests aliments:

verdures, amanides, fruites, cereals, llegums, carn, ous, peix, formatge, iogurts, oli d’oliva, fruits secs, etc ..

Tingues present que encara que facis la dieta per aprimar també és molt important que facis activitat física. Ja sé que fa fred, que els dies són més curts i et fa mandra … però pensa que per aprimar a l’hivern a part de menjar saludablement t’has de moure.     Pots fer running, encara que faci fred al córrer ja entraràs en calor, o si no et ve de gust fes bicicleta a casa (si tens una estàtica), o no pugis en ascensor, fes-ho a peu. No hi ha cap excusa per no moure’s.

Quins aliments són aconsellables i per què?

Si ens fixem en les verdures, la millor opció seria que les fessis en crema o puré i afegeixis formatge ratllat.

Encara que les amanides i les fruites no et vinguin de gust, degut a les baixes temperatures, aquestes són molt riques en vitamina C. Et recomano que les posis com a guarnició en els segons plats o també podries posar-te un tomàquet obert.

I la fruita posa-la per postres o a mig matí o a mitja tarda.

Et pots fer sopes complertes, on hi hagi verdures i afegeixes llegums o cereals integrals (aquests et saciaran més i no notaràs la gana tan ràpid). També li pots afegir trossos de pollastre o peix o si no et ve de gust proteïna animal, tens l’opció de comptar amb proteïna d’origen vegetal com el tofu, tempeh, seitan o simplement fer la barreja de cereal i llegum (així obtindràs la proteïna complerta) .

També té un paper molt important la vitamina D, sense aquesta no podem fixar el calci en els nostres ossos. Per això, has d’ingerir aliments rics en aquesta que es troba en el salmó, sardines, rovell de l’ou. La llet i iogurts que siguin sencers, ja que si són desnatats ja no tenen aquesta vitamina.

En el cas de les llets desnatades moltes ja van enriquides amb la vitamina D, però els iogurts no tots la porten. Fixa’t també que les begudes vegetals com la soja, civada, ametlles, etc .. que també estiguin enriquides amb la vitamina D i el calci.

I recorda que a l’hivern només que caminis uns 15 minuts pel sol ja es una altra manera  d’obtenir la vitamina D.

 

Quins aliments cal evitar i per què?

Elimina els aliments ensucrats com com els dolços, pastisseria, galetes etc ..

Els embotits greixosos com fuet, xoriço, el paté etc ..

De moment no mengis tot el que siguin carns amb un al contingut en greix com el xai.

No mengis cereals de farina refinada, tria millor els integrals (aquests et saciaran molt més pel seu alt contingut en fibra).

I evita les temptacions …. Ja que amb el fred ens vénen de gust begudes calentes o dolços com la xocolata calenta. Intenta no conumir-les ja que són altament calòriques.

Beu millor infusions, tes, cafè amb llet i no afegeixis sucre, o si ets a casa també et pots beure brous vegetals etc ..

 

Ayúdame a difundirlo

Author: Marta Abardia

Soy Nutricionista – Dietista en Barcelona. Tengo 19 años de experiencia como profesional. Pienso que mi trabajo no es sólo calcular una dieta o saber que contienen los alimentos. Mi labor es transmitir y acompañar a mis pacientes para conseguir un cambio de hábitos alimentarios.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*