• 622766949

Fés de la Castanyada un àpat saludable.

Castanya

Avui parlarem d’una cosa tan típica per a nosaltres com la Castanyada. Ara que estem a la Tardor hem d’aprofitar els aliments de temporada que tenim. Dins d’una dieta equilibrada o  una d’aprimament estarien perfectament indicades les castanyes i els moniatos.

Si ens fixem en les castanyes són riques en hidrats de carboni d’absorció lenta i per tant, no produiran pics de sucre en sang. Degut això, són aptes per persones que pateixin diabetes.

A més a més, és un aliment que ens saciarà pel seu contingut alt en fibra i ens ajudarà al nostre trànsit intestinal.

Contenen un bon aport de potassi, aquest es beneficiós per la retenció de líquids i per les persones que tinguin hipertensió.  També, cal dir, que el seu contingut en àcids grassos com l’Omega 3 i 6 té un efecte cardioprotector. I que són riques en àcid fòlic , molt beneficiós durant l’embaràs.

Per altra banda, els Moniatos també contenen moltes propietats interessants. Són molts rics  en betacarotens que són els precursors de la Provitamina A.

Les castanyes son un aliment que ens saciarà pel seu contingut alt en fibra i ens ajudarà al nostre trànsit intestinal

Aquesta fa que tinguem un bon estat de la nostres retina, pell i mucoses ( boca, nas, ulls, intestins etc…).

També són una bona Font d’hidrats de carboni tant d’absorció lenta com ràpida, per això les persones que tenen diabetes haurien de moderar el seu consum.

Contenen vitamines antioxidants com la C i la E.

La vitamina E ajuda a la formació dels glòbuls vermells i ajuda a dilatar els vasos sanguinis.

Com els podríem introduir a la dieta equilibrada o d’aprimament?

Podem cuinar els moniatos fent una crema i li podem afegir un formatget light blau  o fer un peix al forn i en contes de posar patata substitueix-lo per aquest tubercle.  També es poden posar d’acompanyament en forma de xips. Un altre exemple seria fer una truita de moniato.

I si ens fixem en les castanyes, les podríem prendre crues o cuites, una bona opció seria prendre’n unes 5 o 6 a mig matí o mitja tarda, degut al seu efecte saciant  evitarem arribar amb molta gana al següent àpat.

Gaudeix de la Castanyada!

En conclusió, disfruta de la Castanyada. Ja has vist quins beneficis t’aportarà ingerir aquests aliments. Entren perfectament a la dieta equilibrada i si estàs fent-ne una d’aprimament també els posts consumir. La paraula dieta no és sinònim de patiment.

T’has de saber adaptar a totes les situacions i a les tradicions que es celebren. Per acompanyar-te en aquest camí o en aquest nou aprenentatge d’hàbits saludables, estem a la teva disposició.

Si vols saber més sobre nosaltres clica aquí.

Ayúdame a difundirlo

Author: Marta Abardia

Soy Nutricionista – Dietista en Barcelona. Tengo 19 años de experiencia como profesional. Pienso que mi trabajo no es sólo calcular una dieta o saber que contienen los alimentos. Mi labor es transmitir y acompañar a mis pacientes para conseguir un cambio de hábitos alimentarios.

One Reply to “Fés de la Castanyada un àpat saludable.”

  1. Suposo que el problema deuen ser els panallets. Com que no surten al article

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*