• 622766949

Objectiu Nadal = Mantenir el Pes

peso

Quan arriben les celebracions Nadalenques es tendeix a omplir la taula amb més menjar del normal. Es relaciona la Nadal amb menjar moltes quantitats i això no té per què ser necessàriament així.

D’aquesta manera, evitarem un guany del pes, problemes estomacals com l’ardor, inflor, empatxos, etc …

Podem gaudir d’aquestes dates al voltant de la taula amb els nostres familiars sense fer molts excessos.

Com afrontar el dinar de Nadal?

Hem de repassar mentalment els bons hàbits alimentaris i recordar:

  • Anar al mercat amb l’estómac saciat. D’aquesta manera evitarem comprar de més.
  • Calcular la quantitat d’aliments que necessitarem per als comensals que estaran a casa. Hem d’evitar en la mesura del possible que ens sobri molt de menjar. I si ens en sobra, donar-li-ho a la resta de comensals, així evitaràs menjar-t’ho més tard.
  • Evitar saltar-te àpats el dia de les celebracions. Per el fet que hagis de menjar un tros de torró per dinar o sopar, no significa que no tinguis que esmorzar. L’objectiu de la nostra alimentació és no passar gana i intentar poder fer una dieta equilibrada, per tant, hem de consumir els 4 o 5 àpats del dia.

Receptes Saludables per el dinar de Nadal

https://www.directoalpaladar.com/recetario/47-recetas-ligeras-de-navidad

https://www.hogarmania.com/cocina/201111/menu-navidad-ligero-12639.html

i també proposar el nostre plat típic de Catalunya “ L’Escudella i carn d’olla”, on menjaríem un plat més petit.

http://canalsalut.gencat.cat/ca/detalls/article/31_Escudella_i_carn_dolla

Evitar saltar-te àpats el dia de les celebracions. Per el fet que hagis de menjar un tros de torró per dinar o sopar, no significa que no tinguis que esmorzar

Aliments saludables pel Nadal

– Tria aliments rics en fibra, com a verdures, fruites, pa integral, hummus, etc., Aquests et saciaran més i t’ajudaran a eliminar una part del colesterol i el sucre que hi ha en els aliments més calòrics i que de manera habitual no els consumeixes .

– Escull o cuina plats lleugers i baixos en greix com poden ser les cremes de verdures i les amanides, els peixos blancs com el rap, el lluç, el bacallà o marisc i moluscs com les gambes, els escamarlans, els musclos, el pop i també les carns blanques com el pollastre o el gall d’indi.

– Bebu aigua ja que t’hidratarà i t’ajudarà a eliminar les toxines. I l’alcohol deixa’l per quan hagis de brindar. Recorda que està ple de calories buides i que no et proporciona cap nutrient.

– Beu infusions per depurar-te com el Boldo, Cardo Mariano, Diente de León

– Menja abans de les postres pinya o papaia ja que contenen enzims (bromelina i papaina), aquestes t’ajudaran a digerir millor.

– Consumeix dos o tres trossets de torró o d’algun dolç típic, estem en aquestes dates i encara que estiguem seguint uns hàbits saludables, hem de recordar que les tradicions també es celebren, per tant, les gaudirem però sense excedir-nos massa.

I després què?

Recorda no oblidar la teva activitat física, aquesta t’ajudarà a poder cremar alguns excessos i mantenir-te millor en el teu pes. És important que tinguis en compte que les Festes Nadalenques són unes dates concretes, per tant, la resta de la setmana es pot menjar més equilibradament.

I si per alguna raó t’has excedit massa, en pròxim post t’explicaré el que podries menjar per baixar els quilos que hagis pogut pujar.

Ayúdame a difundirlo

Author: Marta Abardia

Soy Nutricionista – Dietista en Barcelona. Tengo 19 años de experiencia como profesional. Pienso que mi trabajo no es sólo calcular una dieta o saber que contienen los alimentos. Mi labor es transmitir y acompañar a mis pacientes para conseguir un cambio de hábitos alimentarios.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*