• 622766949

Consells per perdre pes de forma saludable

Per què hem de controlar el nostre pes?

En aquest article, vull parlar de la importància de tindre un pes saludable. Això ja ho hauríem de controlar des de la nostra infància.

un excés de pes comporta problemes metabòlics i funcionals que poden provocar malalties com (síndrome metabòlic, fetge gras, colesterol, triglicèrids, dificultat respiratòria, dolors musculars i articulars, etc ..). És per això que hauríem de controlar el pes, ja que també ens pot suposar grans limitacions en la realització de les tasques diàries.

Quan ingerim més kcalorías de les que gastem, el nostre cos les emmagatzema en forma de greix per poder utilitzar-lo en un altre moment. En canvi, quan consumim menys del que necessitem és quan ens aprimem.

El greix s’emmagatzema en unes cèl·lules especials anomenades adipòcits. La forma que s’acumula aquest greix és omplint aquestes cèl·lules al màxim possible (hipertròfia) i també creant molts adipòcits (hiperplàsia).

La primera manera d’emmagatzemar el greix en els adipòcits és anar hipertrofiant aquestes cèl·lules i quan estan a vessar, és quan hi ha una duplicació de la cèl·lula per repartir el greix a les dues cèl·lules en comptes d’una i així poder anar acumulant.

A les persones adultes, normalment es dóna el primer pas (hipertròfia) així quan un/a s’aprima, el que es fa és buidar de greix aquestes cèl·lules, però per contra si ens fixem en la infància, el procés que es dóna més freqüentment és el contrari, la duplicació de cèl·lules (hiperplàsia). Aquestes cèl·lules un cop creades romandran al cos per sempre, per això és tan important seguir una dieta equilibrada, tenir uns bons hàbits alimentaris i tenir un pes adequat durant tota la joventut, ja que a l’hora d’aprimar, és més fàcil eliminar el greix com menys adipòcits es tinguin en el cos.

 

Com hem de començar una dieta?

El primer que has de fer és no obsessionar-te. El segon, és que tinguis uns objectius reals i que fugis de les dietes miracle! . I el tercer, és que busquis ajuda per aconseguir la teva fita de forma saludable, una ajuda que vingui d’un professional de salut com un/a  Dietista – Nutricionista.

Els més important de tot, és que et fixis en la seva titulació universitària, si és col·legiat/a …, ja que hi ha molt intrusisme en aquesta professió …

Aquest/a professional et guiarà en la teva alimentació perquè puguis perdre pes de forma correcta. Al mateix temps, aprendràs uns bons hàbits alimentaris.

Tingues present que fer dieta és temporal, i no és sinònim de passar gana o a menjar aliments que no t’agraden o que són insípids …

El més important és l’aprenentatge que obtindràs mentre la realitzes, ja que canviaràs els teus antics hàbits alimentaris per d’altres més saludables. Amb el temps, veuràs que aquesta dieta d’aprimament que has estat fent s’anirà convertint en una dieta equilibrada. Degut a que s’aniran afegint més aliments i més quantitats.

Un cop has aconseguit el teu objectiu, el primordial serà que et mantinguis en el pes i això s’aconseguirà amb la dieta de manteniment o equilibrada. D’aquesta manera evitaràs el famós efecte rebot.

Recorda que una dieta d’aprimament de el tot equilibrada no ho és …. Ja que necessites perdre pes, però s’ajusta el màxim possible a les teves necessitats, de manera que serà una dieta personalitzada perquè tinguis bona salut.

 

¿Com baixar de pes de forma saludable?

– Planifica el teu menú setmanal, així tindràs el aliments que necessites i no hauràs d’improvisar menjant qualsevol cosa ..

– Quan vagis a comprar, no ho facis amb l’estómac buit, d’aquesta manera evitaràs les temptacions …

– Si has de menjar fora de casa, millor emporta’t el tupper amb el teu menú. I si no pot ser, hi ha molts restaurants en què pots demanar una amanida i un segon plat. (L’amanida millor que no te la amaneixin, moltes vegades afegeixen vinagretes de mel o cremes balsàmiques que estan plenes de sucre …) demana-la sense amanir i que et portin l’oli i vinagre a part.

I pel que fa a la guarnició de el segon plat, millor demana que et canviïn les patates fregides per un tomàquet obert o verdures o amanida. Per les postres, el millor és la fruita natural o un iogurt natural sense afegir sucre. I si no et ve de gust sempre tens l’opció de beure un cafè o un tallat o una infusió sense sucre!

– La millor opció de beguda sempre és l’aigua, elimina els refrescs, sucs, alcohol, etc …

– Evita saltar-te àpats per compensar excessos que vulguis fer … això no funciona així, has de canviar el xip i posar en pràctica els bons hàbits alimentaris.

– Fes tres àpats a el dia, afegeix un o dos més a mig matí i / o un altre a mitja tarda, d’aquesta manera arribaràs millor als àpats principals, evitant així una gana sobtada que et faci menjar qualsevol cosa …

– Evita cancel·lar la visita amb  Dietista – Nutricionista, pel fet que t’hagis saltat la dieta algun dia … el millor és anar igualment, ja que a l’anar a visitar-te podràs explicar i buscar solucions per millorar les teves dificultats vers el compliment de la dieta.

– Recorda fer activitat física. Si ets de les persones a les quals no els agrada tancar-se en un gimnàs, hi ha altres opcions! com fer running, bicicleta, senderisme, classes de balls de saló o de salsa, etc …

Una altra opció, és anar a la feina caminant o baixar-se de l’autobús o metro dos o tres parades abans.

No hi ha excusa per no moure’s!

 

10 consells per baixar de pes de forma correcta.

Aquest últim punt, el responc mitjançant l’enllaç d’un altre article que vaig escriure, que està relacionat amb els 10 consells.

En resum, si vols baixar de pes amb una dieta sana, a Nutricionistes Barcelona (Marta Abardia) podem ajudar-te amb el teu objectiu. Aprèn a menjar amb nosaltres!

Ayúdame a difundirlo

Author: Marta Abardia

Soy Nutricionista – Dietista en Barcelona. Tengo 19 años de experiencia como profesional. Pienso que mi trabajo no es sólo calcular una dieta o saber que contienen los alimentos. Mi labor es transmitir y acompañar a mis pacientes para conseguir un cambio de hábitos alimentarios.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*