Martes a Viernes 10.00-20.00h

Blog

La xocolata negre a la dieta

Desmuntant  mites sobre la xocolata negra

En aquest article parlarem de què és la xocolata negra i com adaptar-la a la nostra dieta.

La xocolata negra no és sinònim de xocolata sense sucre. Ja sé que molts/es penseu que per ser negre podeu menjar-me més quantitat i no us engreixareu tan ràpid …. Però recordeu, que té moltes calories i molt de greix (mantega de cacau).

Hi ha diferents tipus de xocolata negra i per tant haurem de veure el % de cacau que porten en la seva composició llegint les etiquetes del producte. És preferible consumir els que continguin entre un 75 i 99% de cacau. D’aquesta manera la quantitat de sucre que porta l’aliment està bastant més reduïda. Ho dic perquè també hi ha xocolates negres que tenen només un 45 o 55% de cacau i per tant la resta és sucre.

També desmuntarem alguns dels molts mites que hi ha sobre la xocolata.

Mites com per exemple:

Antidepressiu → Conté triptòfan i feniletilamina però no hi ha evidència científica que tingui un efecte antidepressiu, a causa d’això la Europan Food Safety Autorithy (EFSA) no garanteix que sigui cert.

No engreixa → La xocolata té gran quantitat de greix i calories, per tant cal menjar-la amb mesura. Es pot prendre una o dues preses al dia sempre i quan el  % del cacau  es trobi entre 75 – 99%, ja que conté menys sucres i la concentració de nutrients i antioxidants és més gran.

Afrodisíac i crea adició → No existeix evidència científica que sigui afrodisíac ni tampoc adictiu.

[actt mask=”La xocolata negra no és sinònim de xocolata sense sucre” tweet=”La xocolata negra no és sinònim de xocolata sense sucre” btn-text=”Twittejar” duration=”” delay=”” font=”poiret-one” anim=”none” template=”bbutton”]

Propietats nutricionals sobre la xocolata negra

Quan parlem de les seves propietats i els seus beneficis per a la nostra salut, ens estem referint al cacau la pols que té aquest xocolata.

– Augmenta les secrecions de la serotonina, per tant ens dóna satisfacció i plaer al menjar-lo.

– Ens dóna energia

– Estimulador del sistema nerviós central gràcies a la cafeïna i teobromina que conté.

– És ric en potassi i magnesi, ajuda a prevenir rampes musculars.

– Conté Fitoesterols vegetals que poden ajudar a regular el colesterol LDL

– Ajuda a prevenir el deteriorament cognitiu

– Millora la memòria

 

Com introduir-la a la dieta

Tant en una alimentació infantil com en una d’adulta la xocolata del 75% a 99% de cacau pot formar part perfectament en una alimentació saludable.

Us  posaré alguns exemples:

– Menjar una presa després de dinar o sopar

– Bol de llet desnatada o semidesnatada o beguda vegetal sense sucres afegits amb flocs de blat de moro (sense sucres afegits), trossets de plàtan i xocolata ratllada per sobre.

– Pa amb xocolata

– Llet o beguda vegetal sense sucre afegit + cacau en pols, edulcorant i batre-ho a la batedora i que estigui ben escumós!

– Galetes fetes a casa amb civada, poma i cacau

https://gastronomiaycia.republica.com/2014/02/13/galletas-de-manzana-avena-y-chocolate/

 

Que et recomanem

Si vols gaudir de tots els seus beneficis tria la que tingui més cacau.

Recorda que si la prens amb mesura ( una o dos preses al dia ), entra perfectament en una dieta equilibrada.

Ayúdame a difundirlo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Table of Contents

Que dicen de nosotros

Categorías

Contáctanos