Desmuntant mites sobre la xocolata negra
En aquest article parlarem de què és la xocolata negra i com adaptar-la a la nostra dieta.
La xocolata negra no és sinònim de xocolata sense sucre. Ja sé que molts/es penseu que per ser negre podeu menjar-me més quantitat i no us engreixareu tan ràpid …. Però recordeu, que té moltes calories i molt de greix (mantega de cacau).
Hi ha diferents tipus de xocolata negra i per tant haurem de veure el % de cacau que porten en la seva composició llegint les etiquetes del producte. És preferible consumir els que continguin entre un 75 i 99% de cacau. D’aquesta manera la quantitat de sucre que porta l’aliment està bastant més reduïda. Ho dic perquè també hi ha xocolates negres que tenen només un 45 o 55% de cacau i per tant la resta és sucre.
També desmuntarem alguns dels molts mites que hi ha sobre la xocolata.
Mites com per exemple:
– Antidepressiu → Conté triptòfan i feniletilamina però no hi ha evidència científica que tingui un efecte antidepressiu, a causa d’això la Europan Food Safety Autorithy (EFSA) no garanteix que sigui cert.
– No engreixa → La xocolata té gran quantitat de greix i calories, per tant cal menjar-la amb mesura. Es pot prendre una o dues preses al dia sempre i quan el % del cacau es trobi entre 75 – 99%, ja que conté menys sucres i la concentració de nutrients i antioxidants és més gran.
– Afrodisíac i crea adició → No existeix evidència científica que sigui afrodisíac ni tampoc adictiu.
[actt mask=”La xocolata negra no és sinònim de xocolata sense sucre” tweet=”La xocolata negra no és sinònim de xocolata sense sucre” btn-text=”Twittejar” duration=”” delay=”” font=”poiret-one” anim=”none” template=”bbutton”]
Propietats nutricionals sobre la xocolata negra
Quan parlem de les seves propietats i els seus beneficis per a la nostra salut, ens estem referint al cacau la pols que té aquest xocolata.
– Augmenta les secrecions de la serotonina, per tant ens dóna satisfacció i plaer al menjar-lo.
– Ens dóna energia
– Estimulador del sistema nerviós central gràcies a la cafeïna i teobromina que conté.
– És ric en potassi i magnesi, ajuda a prevenir rampes musculars.
– Conté Fitoesterols vegetals que poden ajudar a regular el colesterol LDL
– Ajuda a prevenir el deteriorament cognitiu
– Millora la memòria
Com introduir-la a la dieta
Tant en una alimentació infantil com en una d’adulta la xocolata del 75% a 99% de cacau pot formar part perfectament en una alimentació saludable.
Us posaré alguns exemples:
– Menjar una presa després de dinar o sopar
– Bol de llet desnatada o semidesnatada o beguda vegetal sense sucres afegits amb flocs de blat de moro (sense sucres afegits), trossets de plàtan i xocolata ratllada per sobre.
– Pa amb xocolata
– Llet o beguda vegetal sense sucre afegit + cacau en pols, edulcorant i batre-ho a la batedora i que estigui ben escumós!
– Galetes fetes a casa amb civada, poma i cacau
https://gastronomiaycia.republica.com/2014/02/13/galletas-de-manzana-avena-y-chocolate/
Que et recomanem
Si vols gaudir de tots els seus beneficis tria la que tingui més cacau.
Recorda que si la prens amb mesura ( una o dos preses al dia ), entra perfectament en una dieta equilibrada.