• 622766949

Com deixar de fumar mitjançant visites online

deixar de fumar online

És possible que hagis pres la decisió de demanar ajuda per deixar de fumar , i et sigui difícil desplaçar-te per visitar-te amb un professional especialista en tabaquisme.

A Nutricionistes Barcelona t’oferim la modalitat online per ajudar-te a deixar de fumar amb poques diferències amb una visita a consulta.

Les visites online es poden realitzar a través d’una trucada telefònica o mitjançant videoconferència (Skype, Hangouts, Zoom o similar). Quan et posis en contacte amb nosaltres i concretem un dia i hora per a la visita, t’enviarem un correu electrònic amb uns qüestionaris que hauràs d’omplir prèviament.

Primera visita. Ens preparem per deixar de fumar.

Tots els estudis confirmen que si tant el consell com el tractament s’adapten i es personalitzen a les característiques del fumador les possibilitats d’èxit s’incrementen.

Tots els estudis confirmen que si tant el consell com el tractament s'adapten i personalitzen a les característiques del fumador les possibilitats d'èxit s'incrementen

Per això, és important una preparació prèvia abans de donar el pas i deixar l’hàbit del tabac. Així a la primera visita et realitzem la història clínica i el teu perfil de fumador/a, és a dir, quins són les teves característiques com a fumador: com i què fumes, intents previs, tractaments, …

Amb les preguntes que et realitzem sobre la teva història com a fumador/a i amb les enquestes que hauràs omplert prèviament, ens donarà suficient informació per començar a realitzar tot un seguit d’activitats prèvies a deixar de fumar i preparar la segona visita.

També, al comptar amb una nutricionista,  et donarem consells per controlar el pes durant aquests mesos que t’acostumes a viure sense fumar.

Segona visita. Consells i decisions prèvies.

A la segona visita, a la setmana de la primera, decidirem quin dia vols deixar de fumar i t’explicarem tot un seguit de consells personalitzats, que un cop acabada t’enviarem per correu electrònic.

T’indicarem  com evitar les ganes de fumar i també, què fer quan aquestes apareguin, és a dir, com aconseguir desconnectar del tabac quan les ganes d’encendre’t una cigarreta siguin molt fortes.

Finalment, valorarem la idoneïtat o no de prendre algun tipus de medicament per deixar de fumar i t’explicarem com prendre-ho correctament.

Tercera visita. Control del síndrome d’abstinència

La tercera visita es fixarà entre el tercer i setè dia després de deixar de fumar. Aquí ens centrarem en valorar la intensitat i controlar els possibles símptomes de la síndrome d’abstinència que puguis tenir (ansietat per fumar, restrenyiment, augment de pes, insomni, …).

En el cas de prendre algun tractament per deixar de fumar, controlarem tant la seva efectivitat per si cal ajustar les dosis, com els possibles efectes secundaris o molèsties que pogués causar.

 

Quarta a sisena visita. Controlant els riscos de recaiguda.

Deixar de fumar és un procés de canvi, en què ens acostumem a realitzar sense tabac tot un seguit d’accions, activitats o emocions que abans fèiem amb ell.

Deixar de fumar és un procés de canvi, en què ens acostumem a realitzar sense tabac tot un seguit d'accions, activitats o emocions que abans fèiem amb ell.

Aquest procés mental, requereix del seu temps i passa per diverses fases en què els riscos de recaiguda van canviant.  A les primeres etapes, influeixen més les molèsties causades per la síndrome d’abstinència i la necessitat urgent de fumar.  Posteriorment, influeixen més en les possibles recaigudes de tot allò que està relacionat amb les nostres rutines amb el tabac, tant psicològiques (fumar quan s’està nerviós o enfadat, … ) com socials (fumar de festa amb els amics, ..)

Per evitar tornar a fumar, en els dos o tres mesos posteriors a fer el pas, realitzarem tot un seguit de visites online per controlar tots aquests riscos. Normalment es realitzen quatre des del dia D i la seva periodicitat dependrà de cada persona i les seves necessitats.

Per acabar, t’animem a deixar de fumar. És de les decisions més importants que pots prendre, tant per la teva salut com per al teu entorn.

Si tens alguna pregunta, no dubtis en contactar amb nosaltres.

 

Ayúdame a difundirlo

Author: Antonio Vallejo Domingo

Enfermero desde hace 17 años y con 13 años de experiencia en la atención primaria. Cursé un posgrado en Nutrición y Dietética y poco después realicé un Máster en Tabaquismo. También soy vocal de la Junta de SEDET (Sociedad Española de Especialistas en Tabaquismo)

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*