• 622766949

Quins aliments en poden ajudar a deixar de fumar?

alimentos que nos pueden ayudar a dejar de fumar

Engreixar és una de les pors més grans a les que s’enfrenten les persones que volen deixar de fuma, d’això ja vam parlar a l’article “Com evitar augmentar de pes després de deixar de fumar“.

En aquest article volem comentar quins aliments podem prendre per calmar la nostra ansietat, eliminar les toxines o reposar substàncies que en un fumador són deficitàries.

Relació entre el tabac i els aliments

Després d’anys de fumar, s’adquireixen tota una sèrie de rutines diàries que inciten a fumar cada vegada que es produeix el mateix estímul. Els aliments no són una excepció i moltes persones tenen ganes de fumar després dels àpats, ja que ha creat una relació entre el benestar que sentim quan acabem de menjar i la sensació de plaer que produeix fumar …

Degut això, el millor que podem fer és identificar en quins moments tenim ganes de fumar i intentar canviar alguna cosa que ens faci desvincular aquesta connexió. Un exemple podria ser netejar-se les dents ràpidament després de les postres i així eliminar el sabor del menjar. També es podria dinar o sopar en un lloc diferent com per exemple del menjador a la cuina de casa o si en el treball anem a menjar, doncs  canviar de restaurant.

Quins aliments ens ajuden a deixar de fumar?

Moltes vegades, associat a deixar de fumar es té una sensació de gana per substituir el cigarret. Per alleugerir  aquesta gana i evitar menjar aliments molt calòrics es recomana afegir a la dieta:

  • Cereals integrals i llegums: Al ser de digestió lenta augmenten l’efecte saciant.
  • Un grapat de fruits secs
  • Iogurt + fruits vermells + segó de blat i quan has acabat de menjar-t’ho beure un got d’aigua. D’aquesta manera quan es barreja a l’estómac, provoca una expansió del bol alimentari i et fa sentir saciat.

Un altre símptoma que es pot patir mentre es deixa de fumar és l’estrenyiment, si això passa, es recomana augmentar la ingesta d’aigua, fruites i verdures i aliments integrals per aportar més fibra a la dieta.

[click_to_tweet tweet=”Moltes vegades, associat a deixar de fumar es té una sensació de gana per substituir el cigarret” quote=”Moltes vegades, associat a deixar de fumar es té una sensació de gana per substituir el cigarret”]

Per últim, els fumadors tenen un dèficit en vitamina C ja que l’organisme la consumeix en excés per poder eliminar la nicotina del cos. Degut això, és molt convenient augmentar a la dieta tots els aliments rics en aquesta vitamina com els cítrics, tomàquets, pebrots, maduixes, fruits vermells, melons, síndries, bròcoli …

¿Quines begudes poden ajudar-nos a combatre l’ansietat?

Si tenim ansietat per no fumar, a part de practicar tècniques i exercicis de relaxació també ens pot ajudar, prendre infusions com la til·la, valeriana, Maria Lluïsa, camamilla i sàlvia.

Per contra, algunes begudes poden augmentar l’angoixa i les rutines relacionades amb el fum, molts fumadors tenen una gran necessitat de fumar quan consumeixen cafè o alcohol, és per això que durant un parell de mesos, es recomana substituir-los per altres líquids com les infusions o els sucs sense sucres afegits.

Les begudes a més de calmar l’ansietat, també ens ofereixen altres beneficis com per exemple, l’aigua facilita l’eliminació de toxines, una bona hidratació i combatre l’estrenyiment. I quan fem referència als sucs, encara que és millor prendre’ls com a fruita, ens ajuden a recuperar el cos de vitamina C.

Si voleu més informació, consulteu el nostre vídeo on us donem més consells:

Ayúdame a difundirlo

Author: Antonio Vallejo Domingo

Enfermero desde hace 17 años y con 13 años de experiencia en la atención primaria. Cursé un posgrado en Nutrición y Dietética y poco después realicé un Máster en Tabaquismo. También soy vocal de la Junta de SEDET (Sociedad Española de Especialistas en Tabaquismo)

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*