• 622766949

Com perdre la panxa. Guia útil i exercicis

perdre panxa

Els hàbits alimentaris que no són saludables tenen repercussions en el nostre augment de pes corporal. En aquesta publicació anem a parlar del greix que s’acumula a l’abdomen, la famosa panxeta. Què podem fer per desfer-nos d’ella?

Per què s’acumula tant de greix  a la panxa?

També hem de ser conscients del que suposa tenir greix a la cavitat abdominal. Moltes persones l’anomenen la corba de la felicitat, però més endavant ens pot causar problemes a la nostra salut.

La mala alimentació i el sedentarisme ens ajuden a pujar de pes i un dels llocs on s’acumula més el greix és a l’abdomen. Aquest greix seria el visceral, ja que s’emmagatzema  a l’entorn dels òrgans interns.

Si no posem remei en un futur podríem tenir diabetis tipus 2, hipertensió arterial, fetge greixós, malalties cardiovasculars, etc.

Si ets un home i el teu perímetre de cintura està per sobre dels 102 cm es considera obesitat abdominal. I si ets una dona i el teu perímetre està per sobre de 88 cm també.

 

Quins aliments ens poden ajudar a perdre la panxa?

– Consumir aliments rics en fibra ja que et saciaran més i evitaràs tenir estrenyiment. Menja verdures i fruites amb la pell, cereals integrals (arròs, pasta, pa), llegums (si vols evitar els seus gasos fes-los en puré o hummus, ja que així es trenca la pell d’ells, on està la fibra i no produirà tant inflor a la panxa.

– Elimina les begudes ensucrades com els sucs, refrescos, i si beus infusions o tes no els hi afegeixis  mel ni sucre. Acostuma’t a beure-les soles.

– Evita l’alcohol perquè el fetge prioritza la seva metabolització abans que el resta de nutrients que has consumit, i d’aquesta manera fa que les calories buides que conté el que beus s’acumulin en forma de greix a la panxa.

– Consumeix probiòtics, aquestes bacteris ajuden a regenerar la teva flora intestinal i que estigui en bon estat. D’aquesta manera gaudiràs de millors digestions i notaràs una millora en problemes intestinals com per exemple podria ser el còlon irritable. Els probiòtics els trobem al quèfir,  iogurt i els aliments fermentats com la col (Xucrut).

– Menja aliments rics en prebiòtics (aquests són l’aliment dels probiòtics). Els prebiòtics estan presents en aliments vegetals i fruites com serien l’all, endívia, remolatxa, espàrrecs, ceba, porro, espinacs, tomàquets, carxofa, plàtan.

 

Exercicis per perdre la panxa

Fer exercici és una activitat molt saludable ja que t’ajudarà a cremar greix, a mantenir-te en el teu pes i tenir una bona circulació sanguínia.

Hem de ser conscients del que suposa tenir greix a la cavitat abdominal. Moltes persones li diuen la corba de la felicitat, però a llarg termini pot causar problemes en la nostra salut

Els exercicis aeròbics com nedar, córrer, caminar a pas lleuger, anar en bicicleta o ballar ajuden a baixar greix abdominal. A més, les combinacions amb altres exercicis com el Ioga o Pilates faran que tinguis un control més fort sobre la teva respiració i t’ajudaran a tonificar més la teva musculatura abdominal.

Altres exercicis molt localitzats per perdre la panxa són les abdominals hipopresives. Aquestes abdominals no fan pressió sobre el sòl pèlvic, es poden fer de peu, estirats o asseguts. I es realitzen aguantant la respiració.

 

Com perdre la panxa i no morir en l’intent

– Menja poc a poc, mastega molt el menjar, així saciaràs i no engolliràs ni empassaràs tant d’aire.

– Intenta evitar l’estrès, quan ens estressem segreguem més Cortisol, una hormona que fa que el nostre cos augmenti els nivells de sucre en sang i s’aconsegueixi l’acumulació de greix a la panxa.

– Beu infusions d’anís estrellat o de fonoll, aquests t’ajudaran a eliminar els gasos i en conseqüència tindràs el ventre més pla.

– Fes 4 ó 5 àpats al dia. D’aquesta manera, tindràs els nivells de sucre en sang més regulats i evitaràs tenir gana entre hores i anar picotejant qualsevol cosa.

– Fes exercici regularment.

-I sobretot mantingues uns bons hàbits alimentaris, no serveix de res que ho facis ara per aconseguir el teu objectiu, si a curt plaç tornes a menjar com abans… evita l’efecte rebot !

Ayúdame a difundirlo

Author: Marta Abardia

Soy Nutricionista – Dietista en Barcelona. Tengo 19 años de experiencia como profesional. Pienso que mi trabajo no es sólo calcular una dieta o saber que contienen los alimentos. Mi labor es transmitir y acompañar a mis pacientes para conseguir un cambio de hábitos alimentarios.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*