• 622766949

Superaliments a la nostra dieta equilibrada

Què són els superaliments?

Són aliments que aporten nutrients beneficiosos per a la nostra salut. Hi ha qui diu que és tanta la qualitat dels seus nutrients que poden curar o prevenir certes malalties… cosa que no està demostrat científicament.

Hem de tenir en compte que aquests superaliments o també anomenats “Superfoods” per si sols no ens aporten els nutrients necessaris per tenir una bona salut. Seran els nostres bons hàbits alimentaris, la nostra dieta equilibrada i la nostra activitat física els que ens ajudaran a tenir un estil de vida saludable.

 

Quins són els principals superaliments?

Cacau:

  • Conté antioxidants com les catequines, ferro, manganès, fòsfor i molt magnesi, aquest ens prevé de rampes musculars, ens ajuda a tenir una bona contracció dels nostres músculs. També és beneficiós  per al trànsit intestinal i per al nostre sistema nerviós.

Oli d’oliva:

  • Aliment ric en vitamina E, àcids grassos monoinsaturats i polifenols que ajuden a reduir el risc de tenir malalties cardiovasculars.

Quinoa:

  • És un pseudo – cereal que té hidrats de carboni d’absorció lenta, d’aquesta manera els nivells de sucre en sang són més estables, evitant pics de sucre com ens donarien els cereals refinats (els que no tenen la fibra) i en conseqüència tenir una gana sobtada. A més, és rica en proteïnes d’alta qualitat. No conté gluten, per tant el poden consumir les persones celíaques.

Llegums:

  • Aquí tindríem llenties, cigrons, pèsols, faves, mongetes, soja. Aporten una bona font de fibra, ferro, calci i proteïnes vegetals. De totes elles la que més proteïnes té és la soja. Està demostrat que reduir la proteïna animal i augmentar la proteïna vegetal redueix les malalties del cor.

Peix blau:

  • Com el Salmó, sardines, verat, anxoves, tonyina. Tenen omega 3, un greix poliinsaturat que és beneficiós  per a les nostres artèries, prevenint ateromes de colesterol.

Xia:

  • Aporten vitamines del grup B com B1, B2, B3. Són riques en fibra i aquesta ens augmenta la nostra sensació de sacietat. També tenen omega 3 però hauries de consumir moltíssimes llavors per aconseguir els seus beneficis. Per tant, et diria que et surt més a compte menjar-te un tros de salmó.

Llevat de cervesa:

  • Ric en vitamines del grup B, àcid fòlic, zenc, el podem utilitzar per enriquir els nostres plats amb més proteïna vegetal. I també és una bona alternativa per a qui vol pujar de pes juntament amb una dieta adequada i exercici.

Aquests serien uns exemples de la gran quantitat que n’ hi ha.

Com introduir per a una dieta equilibrada?

Com he dit al principi de l’article, no hi ha cap aliment que per si sol ens aporti tots els nutrients. És el conjunt d’una alimentació variada i equilibrada, fer exercici, dormir les hores suficients i de bona qualitat i mantenir uns nivells d’estrès ben tolerats, el que ens ajudarà a gaudir d’una bona salut.

Si vols que t’ensenyem a fer una dieta equilibrada i adaptada a les teves necessitats només has de clicar aquí.

 Què opinem nosaltres dels superaliments?

Sobre el tema dels Superfoods  hi ha molt màrqueting al darrere. Molts d’ells ens els venen  com el millor del millor i els hi atribueixen moltes vegades propietats miraculoses com curar un càncer.  Però quan es tracta d’aquest tema no hi ha estudis científics que els hi donin suport.

No hi ha cap aliment que per si sol ens aporti tots els nutrients

Normalment són aliments exòtics que no els tenim al nostre abast i els hi posen uns preus elevats en comparació a una altra sèrie d’aliments que són més accessibles i de millor preu. Aquests també contenen nutrients beneficiosos pel nostre organisme.

Per últim, cal recordar que quan més variada sigui la nostra alimentació de més nutrients disposarem. D’aquí, que no sigui bo menjar sempre el mateix , ja que depèn de l’aliment que consumim, les concentracions de vitamines, minerals, antioxidants, etc … seran diferents.

Ayúdame a difundirlo

Author: Marta Abardia

Soy Nutricionista – Dietista en Barcelona. Tengo 19 años de experiencia como profesional. Pienso que mi trabajo no es sólo calcular una dieta o saber que contienen los alimentos. Mi labor es transmitir y acompañar a mis pacientes para conseguir un cambio de hábitos alimentarios.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*