• 622766949

Què entenem per dietes miracle

dietes miracle

Ara que ja estem en el desconfinament i a més a més és estiu, segur que a moltes persones tenen ganes de perdre pes ràpidament….  No caigueu en la temptació de fer dietes perjudicials per a la vostra salut.  Aquelles  que donen   resultats molt ràpids i fàcils per tornar a tenir el pes d’abans.

Per això, en aquest post, vull parlar de les dietes miracle, aquelles que ens prometen perdre molts kg en molt poc temps. Són dietes que són perjudicials per la nostra salut i, a més, quan deixes de fer-les,  tornes a recuperar el teu pes i uns quants quilets de més, com seria el famós efecte rebot o yo – yo .

Com detectar les dietes miracle?

 • Són dietes molt restrictives, per tant, completament desequilibrades
 • Parlen d’aliments bons i dolents o aliments permesos i prohibits
 • Acostumen a eliminar els hidrats de carboni i els greixos (d’aquesta manera ens donen la falsa creença que els hidrats i que tots els greixos són aliments dolents per baixar de pes, quan a la realitat és tot el contrari …)
 • Prometen resultats excel·lents en molt poc temps
 • Són dietes que no hi ha cap base científica al seu darrera
 • Poden anar acompanyades o no de pastilles i suplements
 • Ens donen unes pautes completament errònies del que seria una dieta equilibrada. I d’aquesta manera juguen amb la nostra salut tant física com psicològicament. Si ens fixem en el mal físic que ens poden fer, veurem que si perdem molt pes de cop, el primer que baixem és el líquid corporal i també la musculatura. Podem veure’ns prims però això no vol dir que sigui una baixada correcte, ja que el que ens interessa perdre és el greix. Quan volem perdre pes,  el que al nostre cos li sobra és el greix, no la massa muscular ni el líquid. Per poder cremar greix corporal, a part de fer una dieta adaptada a les nostres necessitats, hem de tenir una bona musculatura, ja que això ens ajudarà a cremar més i mantenir el nostre metabolisme actiu. I si ens fixem en el mal psíquic, veurem que ens poden fer rebutjar aliments que són totalment saludables, fer-nos molt restrictius amb la nostra alimentació i eliminar el plaer i el fet de gaudir del simple fet de menjar, entre d’altres exemples.

Les dietes miracle, aquelles que ens prometen perdre molts kg en molt poc temps

Exemples de dietes Miracle

Aquí ens trobaríem dietes miracle com:

 • Detox:

És una dieta on només s’ingereixen sucs de fruites i verdures i el seu objectiu és eliminar toxines i líquids del nostre organisme. Es perd pes, però la pèrdua obtinguda és d’aigua corporal i de musculatura . és una dieta deficitària en proteïnes i molt rica en sucres simples com en aquest cas seria la fructosa. M’agradaria recordar, que l’excés de sucres naturals presents en els aliments també es converteixen en greixos.

 • Dukan:

Aquesta es basa en quatre fases, la primera fase és on només es menja proteïna, t’indica 72 aliments rics en proteïnes per aconseguir una gran baixada de pes. La segona fase és quan vas alternant els dies de menjar proteïna sola i menjar proteïna amb verdura. La tercera fase, permet la introducció d’aliments més energètics, però un dia a la setmana tens que tornar a menjar proteïnes sense límit per evitar l’efecte rebot. I la quarta fase, és on et deixa que puguis fer algun tipus d’activitat com seria caminar 20 minuts al diaris ( ja que si anteriorment ho fessis segur que no tindries cap tipus d’energia ) i has de seguir mantenint un cop a la setmana menjar proteïna durant tot el dia.

En conclusió, és una dieta desequilibrada, on el ronyó ha de treballar moltíssim per eliminar l’excés d’urea que prové de les proteïnes. Podent causar a llarg termini malalties d’aquest òrgan. És una dieta on es menja  molt greix saturat i per tant pot pujar el colesterol. El fet de menjar tanta proteïna fa que sigui utilitzada com a energia i no com a reposició de les necessitats del nostre organisme. Això vol dir, que per molta proteïna que mengis, pots tenir una pèrdua muscular i també de minerals.

 

 • La del Grup Sanguini

És una dieta on basa la teva alimentació segons el teu grup sanguini. Segons quin grup tinguis podràs menjar uns aliments o d’altres. Aquesta dieta no té cap recolzament científic.

 

 • Dietes amb suplements o batuts.

On has de comprar tots els seus productes i suplements perquè si no et diuen que no funcionen.

 • Etc …

 

Lluitant per una alimentació saludable i una dieta equilibrada

Si vols baixar de pes de forma saludable, et recomano que vagis a un professional de la salut com és un Dietista – Nutricionista. El qual, t’ajudarà i et guiarà per adquirir uns bons hàbits alimentaris i podràs anar baixant de pes gradualment. I una vegada que hagi acabat aquest procés d’aprimament, puguis tenir una dieta de manteniment, la qual serà una dieta equilibrada per a tu i evitar l’efecte rebot o yo – yo.

Ayúdame a difundirlo

Author: Marta Abardia

Soy Nutricionista – Dietista en Barcelona. Tengo 19 años de experiencia como profesional. Pienso que mi trabajo no es sólo calcular una dieta o saber que contienen los alimentos. Mi labor es transmitir y acompañar a mis pacientes para conseguir un cambio de hábitos alimentarios.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*