• 622766949

Les Visites Online de pèrdua de pes FUNCIONEN! 2 Testimonis

Visitas online adelgazar

El normal serà que ens presentem primer ,crec jo. Els nostres noms són Juanjo i Carmen, i com moltes altres persones sempre hem tingut problemes de sobrepès.

Sempre hem donat mil voltes i mil excuses al motiu del nostre problema: no tenim temps per cuinar, o per sortir a caminar, la feina em cansa massa …. Crec que moltes d’aquestes excuses no seràn la primera vegada que les escoltis, és més, penso que alguna l’hauràs dit avui mateix.

EL DETONANT DE TOT. DEIXANT LES EXCUSES A UN ALTRE COSTAT

Tot i ser dues persones joves i, pensàvem que actives, mai ens havíem adonat del que el sobreprès ens estava perjudicant en el nostre dia a dia. Jo, per exemple, sempre havia treballat en una fàbrica i em “mantenia” però des que em vaig convertir en el meu propi cap, aquest manteniment va passar a ser acomodament.  Vaig engreixar en proporció als problemes que tens alhora de muntar la teva empresa. La meva xicota, per contra, va fer el camí invers.

Van començar els problemes derivats de l’excés de pes: em canso massa, aquest pantaló de l’hivern passat m’anava bé i ara no puja per la cama, fins i tot vam començar a tenir problemes amb tensió arterial.

Tornàvem a la fase d’auto engany. Aquesta fase no acaba mai i té excuses per a això, però el problema estava latent. Començàvem a tenir un sever problema de sobrepès i amb prou feines teníem 35 anys …. Potser el moment en què tot va canviar  va ser quan en una visita a l’endocrí de la seguretat social (si, encara que no ho cregueu també existeixen), que després de veure a la meva xicota, l’únic que va sortir per la seva boca va ser una operació per reduir l’estómac. En aquest moment la teva bombeta, centrada en les excuses, s’il·lumina. Si aquest senyor NOMÉS parla d’operació és que això és greu.

LA IMPORTÀNCIA  DE  SABER A QUI TRIAR

Òbviament, la resposta al meravellós metge va ser una  negativa per part nostra. No dubto de la seva capacitat però que el fet que una operació només fos la única solució, va fer adornar-nos de que el problema era greu.

No he dit de que treballo, sóc consultor SEO. Així que per la meva feina conec  a un munt d’empreses i casualment tenia un client nutricionista. A més, semblava que era molt bona en la seva feina, però només hi havia un problema, nosaltres som de València i ella està a Barcelona.

Com molta gent amb sobrepès, alguna vegada hem anat a un dietista-nutricionista. La nostra experiència es basava en anar un cop cada 15-20 dies, que ens aplaudís si perdíem pes o ens renyés si en guanyàvem, ens lliurarva un paper amb el que havíem de menjar cada dia fins a la propera visita i cap a casa a fer els deures. Com sabreu, això acaba cansant perquè cada setmana menges el mateix.  Resultat, t’avorreixes i tornes a demanar una pizza …

Seguint amb el nostre problema, em vaig posar en contacte amb la Marta. Fins a aquest moment, la nostra relació era telefònica, email i un congrés en el qual  vam coincidir. Com dic tenia les meves reticències a treballar de forma online. Si, un SEO que no es fia de la feina en línia …. Però venia marcat per les meves experiències anteriors.

La mecànica que em va proposar  era simple. Una primera visita per videoconferència, ens veiem, ens pesem i ella comença la seva màgia. Per descomptat, ho parlo amb la meva xicota i vam decidir provar. Encara sort que vam decidir provar ….

QUE BO ÉS SABER MENJAR

Com deia, la mecànica de treballar amb una nutricionista en línia com la Marta és molt senzilla, tant que fins i tot fa por.

Una primera visita on posem tot el problema damunt de la taula: que menges, com menges, quines mides tens, quan peses …. Quan acabes de dir tot això et véns a baix. Aquí és quan recordes  totes les excuses que el teu maleït cervell posava.

Aixeques la vista, pensant que la persona que no et coneix de res estarà amb cara de psicòpata a punt de donar-te la bronca de la teva vida i no, simplement està la Marta amb el seu somriure característic apuntant.

En aquest moment comença com he dit la màgia de la Marta. Ens parla de calories, hidrats de carboni, menjars, sopars, pautes …. Jo al  principi l’escoltava sense fer  gaire cas perquè pensava que m’anava a lliurar aquesta fulleta amb “deures”. Però no.

La Marta, el primer que fa, és ensenyar-te a menjar. Ensenyar la diferència entre menjar bé i menjar malament.

No entrem a cuinar, ni en menjar ràpid, ni res. Una altra cosa meravellosa i que la diferència d’altres dietistes és la seva adaptació. La meva xicota treballa a torns i el primer que ha fet la Marta amb ella és conscienciar-la de com ha de menjar en funció de torn que li toca.

 

Per cert, del paper amb deures ni rastre. Ens toca pensar que ens cuinem.

LA NOSTRA DIETISTA ONLINE PREFERIDA

Arribats a aquest punt i amb la teoria apresa, ens toca posar-nos a pencar. La Marta no lliura un full amb el que has de menjar cada dia i cada hora, et dóna pautes d’alimentació.

Això provoca que dues setmanes mai siguin iguals i per tant el factor avorriment desapareix. Fins ara, sempre que havia fet una dieta, tenia dos problemes: avorriment i gana.

El primer desapareix perquè nosaltres decidim, sempre recolzant-nos en ella. Cada vegada que volem provar un aliment nou o tenim dubtes, l’apuntem  i a la següent visita en línia en parlem. Ella ens recomana si és bo o no i com introduir-lo.

Per cert, no ho he dit, però cada 7 ó 14 dies aproximadament  fem una videotrucada  per controlar l’evolució i introduir certes modificacions en funció de com estem.

Pel que fa a la gana, he de dir que no es passa res de gana. Sempre m’he considerat  un “tragón”, perquè mentir, però ella sempre té el remei perquè acabi saciat sense menjar el que no dec.

 

ELS RESULTATS MANEN

Avui en dia, no em plantejo ni tan sols deixar de parlar amb Marta cada setmana o com a molt cada dues. Perquè us feu una idea havíem de perdre entre 30 i 40 quilos cadascun per estar en el nostre pes ideal.

És un procés dur i llarg, no hi ha dieta miracle, ni sistema que et permeti  perdre 7 quilos en 7 dies. Ella va ser molt clara, al principi és més ràpid, però després entre mig quilo i un quilo per setmana. I això té un motiu, el que ràpid es perd ràpid es guanya. Cal evitar l’efecte rebot que tots tenim al deixar una dieta. Us adonareu que ja parlo com un professional del sector.

Com dic portem des de maig i us puc dir els resultats. Jo he perdut el 70% del pes necessari i la meva xicota gairebé el 75%. I això que entre mig ha hagut l’estiu amb la cerveseta al sol, el Nadal amb els torrons, diversos viatges, aniversaris i tot tipus de celebracions diverses.

Nosaltres seguim fent la visita rigorosa cada 7 o 14 dies. Sempre de forma online.

A més, ja no només parlem de pes. Parlem de felicitat. És meravellós que et diguin que has perdut molt de pes o que un amic a qui no havies vist des de fa molt, et doni  l’enhorabona pel que estàs fent. Ens han arribat a preguntar si ens passava alguna cosa ….

EL CANVI D’HÀBITS ALIMENTARIS  EN EL  TEU ESTIL DE VIDA

Ara mateix, no només mengem bé, sinó que a més ens veiem bé. A mi no m’importa posar-me una camisa una mica més ajustada (tampoc ens tornem bojos ara) o posar-me un jersei  que no sembli un sac. La meva xicota es compra vestits i la veritat és que el seu canvi ha estat espectacular.

Ens hem apuntat a un gimnàs on som capaços d’aguantar una hora i mitja fent tot tipus d’exercicis,  procurem anar  com a mínim dues vegades per setmana. Hem canviat els diners de pizzes mensuals per la matricula del  gimnàs. Les pizzes ens les fem nosaltres seguint indicacions de la Marta.

A més, els dies que no anem al gimnàs o no ens ve de gust,  sortim a caminar de manera ràpida i aprofitem el temps que fa a València.  Anem al Decathlon a comprar roba d’esport i tot.

Al maig no vaig pensar que seguint les indicacions d’una dietista en línia aconseguiríem tots aquests canvis. Però els resultats estan i són palpables. He passat de 113kilos a 92 quilos. El meu pes ideal està entre 80 i 85 quilos. La meva xicota va començar en 120 i està en 93 quilos. No tenim por de dir-ho perquè sabem que ara podem aconseguir-ho.

SIUSPLAU, QUE NO T’ENGANYIN

Sempre havia sentit experiències de gent amb dietes miracle i que havíen perdut pes sense adonar-se'n. Això és mentida

.

Nosaltres ens hem posat en contacte amb una professional. Ens controla de forma remota cada 7 ó  14 dies i ens ajuda a superar els entrebancs  que puguem tenir. Sempre que tenim un dubte, l’apuntem  i  el consultem a la pròxima visita.

 

La diferència entre estar davant d’ella o mitjançant la pantalla és aquesta, una pantalla. Nosaltres sempre havíem anat a nutricionistes presencialment i ella, de manera online, ens ha sabut treure molt més partit que els altres. Això s’aconsegueix perquè ella és professional i nosaltres necessitem un professional.

És un camí dur, llarg, pesat i de vegades ingrat. Però quan mesos després veus els resultats en un mirall, et proves uns pantalons 2 i 3 talles menys, li treus X a les samarretes i ho deixes només en una o de vegades ni això, en aquest moment tot val la pena.

La meva xicota ha cancel·lat la visita amb l’endocrí de la seguretat social. Beneïda visita que ens va fer adonar-nos del problema. Però sobretot gràcies a la Marta, la nostra nutricionista online, per ensenyar-nos a menjar i a cuidar el nostre cos.

En el moment d’escriure aquestes línies estem sent colpejats per un ésser diminut i invisible que està portant la nostra societat a el límit. Portem ara mateix més de 2 setmanes de confinament i això no sembla que vagi a acabar aviat. Ara, a part de tenir cura de la salut mental i física és important que cuidem l’alimentació.

Nosaltres ja hem programat visita amb la Marta perquè ens ajudi amb l’alimentació en el confinament pel maleït COVID-19. Aquesta és una altra de les avantatges de tenir-la com a nutricionista en línia. No necessitem contacte físic perquè ens ajudi,  d’aquesta  manera  les nostres visites no es perden.

Seguim lluitant!

Ayúdame a difundirlo

Author: Marta Abardia

Soy Nutricionista – Dietista en Barcelona. Tengo 19 años de experiencia como profesional. Pienso que mi trabajo no es sólo calcular una dieta o saber que contienen los alimentos. Mi labor es transmitir y acompañar a mis pacientes para conseguir un cambio de hábitos alimentarios.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*