• 622766949

L’alimentació i l’Hèrnia de hiat

La hernia de hiato

Què és l’ Hèrnia de hiat?

És un desplaçament d’una part de l’estómac que està a l’abdomen cap al tòrax, a través del diafragma. El diafragma té un petit orifici anomenat hiat, a través del qual passa el nostre tub digestiu (esòfag) abans d’unir-se a l’estómac. Els símptomes que la caracteritzen són ardor, regurgitació, acidesa etc ..

Si la teva hèrnia de hiat és petita pot ser que no tinguis cap símptoma però si és una de les grans, el contingut de l’estómac pot passar amb facilitat a l’esòfag, afavorint el reflux. Amb el temps, les parets de l’esòfag poden fer-se malbé, ja que no estan preparades per aguantar l’àcid clorhídric que hi ha al nostre estómac.

hiato ejemplo

Influeix l’alimentació en l’hèrnia de hiat?

La resposta és afirmativa. A continuació, us donaré una sèrie de consells i pautes dietètiques perquè no patiu tant els seus símptomes tan molestos. En principi les recomanacions s’aplicarien a l’hora de sopar i serien per a tota la vida. Si amb això no fos suficient, hauríem d’aplicar-les a tot el dia.

Si la teva hèrnia de hiat és petita pot ser que no tinguis cap símptoma però si és una de les grans, el contingut de l'estómac pot passar amb facilitat a l'esòfag, afavorint el reflux

M’agradaria remarcar que aquestes recomanacions són generals, tot dependrà de la tolerància que cada persona tingui als aliments o el grau d’afectació d’aquesta hèrnia de hiat. Hi ha persones que a més necessiten l’ajuda de fàrmacs o fins i tot han de sotmetre a una cirurgia.

 

Dieta per a la hèrnia de hiat. Aliments aconsellables i a evitar

  • Sopar d’hora per anar al llit havent fet la digestió
  • Aixecar el llit lleugerament per evitar el reflux
  • No prendre cap aliment àcid (vinagre, cítrics, tomàquet, iogurt)
  • Com làctic es podria prendre la quallada
  • Alimentació baixa en greix (perquè no estigui tant de temps a l’estómac i la digestió sigui més ràpida)
  • Eliminar: xocolata, nata, mantega, llet, formatges grassos …
  • No prendre begudes alcohòliques ni amb gas
  • Eliminar el cafè
  • Evitar aliments que potenciïn el reflux com: ceba, cítrics, camamilla (vomitiva), menta (augmenta molt l’àcid clorhídric)
  • Si que es pot prendre porro, marialluïsa, til·la …

 

Com podem ajudar-te?

Si la teva Hèrnia de hiat et dona problemes, t’aconsello que vagis a un professional de la salut (Dietista – Nutricionista), el qual t’ajudarà a que els símptomes siguin més suportables, a que et puguis alimentar millor, a pautar-te una dieta adaptada a les teves necessitats i que sigui una dieta equilibrada.

Ayúdame a difundirlo

Author: Marta Abardia

Soy Nutricionista – Dietista en Barcelona. Tengo 19 años de experiencia como profesional. Pienso que mi trabajo no es sólo calcular una dieta o saber que contienen los alimentos. Mi labor es transmitir y acompañar a mis pacientes para conseguir un cambio de hábitos alimentarios.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*