Martes a Viernes 10.00-20.00h

Blog

ajo en la dieta

Avui parlarem sobre l’all, tenim l’all morat, el blanc i l’all tendre.

I em direu, i l’all negre?

Doncs de manera molt resumida, aquest és l’all comú, a què se li realitza un procés d’escalfament i humitat ambiental, on es caramelitzen les proteïnes i els sucres (l’anomenada reacció de Maillard), obtenint-se així el color fosc i el seu sabor més tipus a regalèssia.

Veurem que ens aporta l’all en la nostra dieta mediterrània i posarem també algunes receptes on incloure’l.

Què ens aporta?

– L’all és molt més ric en potassi que en sodi, per tant serà un aliment diürètic. Ens ajudarà a eliminar líquids del nostre organisme.

[actt mask=”L`all es un gran desinfectant contra microorganismes que poden provocar una toxiinfecció alimentària.” tweet=”L`all es un gran desinfectant contra microorganismes que poden provocar una toxiinfecció alimentària.” btn-text=”Twittejar” duration=”” delay=”” font=”poiret-one” anim=”none” template=”bbutton”]

– També té magnesi, aquest ens ajudarà a tenir una bona contracció muscular, i a prevenir rampes musculars. Recordeu, que quan es té una rampa no només hem de fixar-nos en consumir aliments rics en potassi, el magnesi també és molt important.

– Conté Vitamina C, aquesta vitamina és una potent antioxidant, ajuda a millorar o prevenir els refredats i entre moltes de les seves qualitats, és imprescindible per a l’absorció del ferro que prové dels vegetals.

– L’ Al·licina és una substància molt beneficiosa de l’all, és la que dóna la seva olor característica. Es relaciona amb beneficis cardiovasculars ja que ajuda a dilatar les artèries, així es podria prevenir o millorar la hipertensió.

– És beneficiós per a persones que tenen tendència a formar trombos sanguinis, ja que ajuda a descoagular la sang.

– Es relaciona amb la prevenció d’alguns càncers, però no hi ha prou evidència científica que li doni suport.

– És un gran desinfectant contra microorganismes que poden provocar una toxiinfecció alimentària.

Algunes receptes on incloure’l

– Pa amb tomàquet i all

– Calamarsons a la planxa amb all i julivert

https://sopadefarigola.com/2013/07/27/calamarsets-amb-all-i-julivert-chipirones/

– Lluç amb salsa verda

https://catalunyacuina.com/peix/lluc-salsa-verda

  • Esqueixada de bacallà

https://www.factorgastronomic.com/ingredient-principal/receptes-de-peix-i-marisc/recepta-esqueixada-de-bacalla/

  • Gírgoles amb all ijulivert

https://catalunyacuina.com/bolets/girgoles-planxa-all-julivert

  • truita d’alls tendres

La nostra opinió

L’all és un aliment entra perfectament en una dieta equilibrada. Un consell que et donarem és que després de menjar all, masteguis fulles de Menta, ja que disminueix moltíssim l’olor forta de l’all.

Ayúdame a difundirlo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Table of Contents

Que dicen de nosotros

Categorías

Contáctanos